CEAI NEGRU

assam-broken-orange-peoke Frunzele de ceai sunt lăsate să se oxideze complet înainte de a fi uscate. Frunzele sunt lăsate pentru început la uscat, cel mult 18 ore, în lădițe de lemn, apoi sunt rulate și întinse în încăperi umede și reci. Acest procedeu dă frunzelor culoarea neagră.

CEAI NEGRU AROMATIZAT

assam-broken-orange-peoke Își păstrează aroma mai bine și timp mai îndelungat decât ceaiul verde. Infuzia are culoare roșiatică cu gust mai intens decât al ceaiurilor mai puțin oxidate, putând avea arome de migdale, flori sălbatice, fructe.

CEAI VERDE

assam-broken-orange-peoke Originar din China, este cel mai consumat în țările asiatice, fiind popular și în restul lumii. Este obținut prin oprirea oxidării frunzelor de ceai prin uscarea acestora imediat după recoltare. Ceaiul este procesat în maximum două zile după culegere.

CEAI VERDE AROMATIZAT

assam-broken-orange-peoke Frunzele pot fi uscate prin metoda tradițională chinezească de prăjire în tigaie sau prin metoda japoneză de oprire a oxidării cu abur fierbinte. Ceaiul preparat din frunze nefermentate are o ușoară nuanță verde-gălbuie și aroma delicată specifică.

CEAI ALB

assam-broken-orange-peoke Provine din recoltarea mugurilor și a frunzulițelor foarte tinere pe care se distinge încă puful alb. Procesarea ceaiului este simplă și nu presupune altceva decât uscarea frunzelor la o temperatură relativ scăzută, de multe ori fiind lăsate sa se usuce la soare.

CEAI GALBEN

assam-broken-orange-peoke Este un ceai special procesat, în mod similar cu ceaiul verde, dar la care faza de uscare este mai lentă, iar frunzelor de ceai umede li se permite să fie și galbene. Are un aspect galben-verde și un miros diferit, atât față de ceaiul alb, cât și față de cel verde.

CEAI GALBEN

assam-broken-orange-peoke Este un ceai special procesat, în mod similar cu ceaiul verde, dar la care faza de uscare este mai lentă, iar frunzelor de ceai umede li se permite să fie și galbene. Are un aspect galben-verde și un miros diferit, atât față de ceaiul alb, cât și față de cel verde.

CEAI GALBEN

assam-broken-orange-peoke Este un ceai special procesat, în mod similar cu ceaiul verde, dar la care faza de uscare este mai lentă, iar frunzelor de ceai umede li se permite să fie și galbene. Are un aspect galben-verde și un miros diferit, atât față de ceaiul alb, cât și față de cel verde.

CEAI DE FRUCTE

assam-broken-orange-peoke Se bazează pe câteva ingrediente esențiale: hibiscus, coajă de măceșe, bucăți de măr și coacăze. Ele duc la nașterea unor tipuri de ceaiuri delicioase care, cu ajutorul multitudinii de ingrediente (fructe, plante, condimente) și arome, își creează nota lor aparte.

CEAI ROOIBOS

assam-broken-orange-peoke Nu conține teină și este cunoscut pentru proprietățile sale benefice organismului uman. Arbustul de rooibos este cultivat pe coasta de vest a Africii. Ceaiul este obținut din rămurele și din frunzele în formă de ace care trec printr-un proces de fermentatie.

CEAI DE PLANTE

assam-broken-orange-peoke Infuziile de plante sunt cunoscute ca remedii naturiste. Au un gust plăcut, atât reci cât și calde. De obicei, nu conțin teină, de aceea sunt recomandate tuturor băutorilor de ceai.

CEAI MATÉ

assam-broken-orange-peoke Infuzia de Maté se prepară dintr-o specie de plante din familia Aquifoliaceae, numit yerba maté (Ilex paraguariensis). Aceste plante cresc mai ales în Argentina, Paraguai, Uruguai, Peru, Chile, Bolivia și Brazilia, și sunt în permanență verzi.

CEAIURI RARE

c-rare Ceaiurile rare înseamnă diverse ceaiuri tradiţionale înnobilate cu fructe, flori şi condimente de cea mai înaltă calitate, selectate de cunoscători ai artei ceaiului.

CEAIURI ROMÂNEȘTI DE LA FARES

assam-broken-orange-peoke Din anii de demult, dacii, locuitori ai munţilor Orăştiei, erau recunoscuţi pentru cunoaşterea plantelor medicinale şi folosirea lor. Mai apoi,oamenii au continuat să-şi aline suferinţele cu minunatele daruri ale Naturii. Fares a continuat această tradiţie!