Complots

complots_d Categorie de petrecere
Număr de jucători 2 - 6
Vârstă 10+
Durată 15 minute

 

În jocul Complots trebuie să rămâi ultimul jucător de la masă care mai are un personaj ascuns. Acesta este un jc de bluff. Fiecare jucător începe jocul cu două monede și două cărți de caractere cu fața în jos. Jocul conține un set de 15 personaje (trei copii pentru cele cinci personaje diferite), fiecare cu un set unic de competențe:

Ducesa : Iei trei monede de trezorerie . Poți bloca pe cineva când vrea sa folosească ajutor străin.
Assasin : Plătiști trei monede și vei încerca să asasinezi caracterul unui alt jucător.
Contesa : Blocheză o tentativă de asasinat împotriva ta.
Capitanul : Încerci să iei două monede de la un alt jucător , sau poți bloca pe cineva de la furtul de monede de la tine.
Ambasadorul: Tragi 2 cărți din pachet și poți face schimb cu personajele pe care le deții deja sau poți alege sa nu schimbi niciunul. Ești obligat să renunți la 2 carți . Poți bloca pe cineva de la furtul de monede de la tine.

Pe tura ta , poți folosi oricare dintre abilitațile enumerate mai sus , indiferent de caracterele pe care le ai de fapt în fața ta, sau poți opta pentru una din următoarele trei acțiuni:
Venituri: Iei o monedă de trezorerie.
Ajutor străin: Iei două monede de la trezorerie.
Lovitura de stat: Plătesti șapte monede și lansezi o lovitură de stat împotriva unui adversar , fortând acel jucător să-și intoarcă un caracter.
Aceasta acțiune nu poate fi blocată.

Când vrei să joci o acțiune a unui personaj, oricare jucator de la masă te poate contesta. În momentul în care ai fost contestat trebuie să arăți personajul a carui abilitate ai jucat-o. În cazul în care ai personajul respectiv, jucătorul care te-a contestat trebuie să întoarcă un personaj cu fața în sus. Tu îți vei continua acțiunea, vei renunța la personajul dezvaluit și vei trage altul din pachetul de carți. În cazul în care nu ai personajul trebuie să renunți la un personaj la alegerea ta. Caractere cu fața în sus nu pot fi utilizate , iar în cazul în care ambele personajele ale tale sunt cu fața în sus , ai ieșit din joc. Ultimul jucător care avea în continuare influență - adică , un personaj cu fața în jos - castiga jocul !