Prelegere despre meditație si program de weekend cu Bill Karelis. Eliminarea autoamagirii prin meditatie (Brasov, 1-3 aprilie)

Prelegere despre meditație si program de weekend cu Bill Karelis. Eliminarea autoamagirii prin meditatie (Brasov, 1-3 aprilie)
Vineri, 1 aprilie 2016, ora 18h30

Autoamăgirea este sâmburele multor probleme. Ne separă de noi înşine şi de ceilalţi, provoacă complicaţii uriaşe în viaţa noastră de zi cu zi, duce la lipsă de onestitate în vorbire şi comportare. Însă autoamăgirea e cel mai adesea ascunsă, chiar şi pentru noi înşine. Pentru a scoate la lumină autoamăgirea, ne trebuie o metodă eficientă. Practica meditaţiei şezând este o astfel de metodă. În lumina lină a conştienţei meditative, autoamăgirea poate fi demascată, tocmai datorită blândeţii metodei meditaţiei. Totul ţine de a ne dezvolta încrederea în noi şi un sentiment al propriei valori. În această prelegere şi în programul de weekend, dl Karelis va oferi instrucţiuni pentru meditaţie şi va explica diferitele etape ale descoperirii şi eliminării tiparului autoamăgirii din rădăcini.

Bill Karelis a vizitat România de multe ori, pentru a prezenta perspective asupra meditaţiei. A studiat la Harvard, a lucrat în domeniul afacerilor şi a primit învăţături de la mulţi maeştri tibetani de meditaţie. În ultimii ani s-a dedicat acţiunilor non-profit, inclusiv în închisori, şi a călătorit prim lume pentru a oferi prelegeri şi seminarii. Este pasionat de fotografie, poezie și caligrafie. Trăiește împreună cu soția sa, Brigitta, în Boulder, Colorado. Prima sa carte, Living Life Fully: Finding Sanity and Goodness in the Unpredictable ("Trăind viața din plin: Cum să găsești sănătate și bunătate în situații neprevăzute") a fost publicată în 2013. Programul său de călătorii e disponibil la www.thebluepancake.org.