Atelier marca incubator107 - Scenaristică și scriere vizuală

Atelier marca incubator107 - Scenaristică și scriere vizuală
Duminică, 11 Mai | 15:00

Ce?

Scrierea creativă nu a fost lovită de inflaţie (cred că niciun mediu creativ nu trece prin alte crize decât existenţiale), aşa că mizez pe participarea şi implicarea voastră pentru un atelier la finalul căruia să avem cu toţii ceva de arătat.

Atelierul „Scenaristică şi scriere vizuală” vrea să puncteze exact problema scriiturii profesioniste şi ce înseamnă ea, cum transformăm o idee în ceva care să nu ajungă scenariu de sertar, ci scenariu pe un ecran. Programul include câteva subiecte pe care vreau să le acoperim, dar este mai degrabă flexibil şi adaptabil participanților.

Structura în mare este de un seminar de 30-40 de minute pentru fiecare ședință, urmat de o pauză de discuţii şi exerciţii practice în a doua parte, care să ducă spre o poveste. La final sper ca măcar jumătate dintre voi să aveţi o poveste bine articulată, iar cealaltă jumătate o idee mai clară despre ce ati vrea să scrieţi, împreună cu uneltele pentru a o face atunci când sunteţi pregătiţi.

Spunea cineva că să faci din scrierea creativă o carieră e ca şi când ai avea toată viaţa teme de făcut. Mi-am pus întrebarea dacă este de dorit să pleci de la un atelier de tipul...”crash course” (spus în mod impropriu)... cu teme pentru acasă şi mi-am răspuns că da, cel puţin cu teme de gândire. Field-trips, vizionări de filme şi discuţii în funcţie de deschiderea voastră.

Cu cine?

Cu Mădălina Murărescu. Am 27 de ani, dintre care 10 sunt ani de scenarist şi critic de film. Asta se calculează cumva în „dog years”, probabil în toate felurile la care vă puteţi gândi. Am colaborat cu echipa TVR2 pentru emisiunea RăzuShow, iar în mare parte îmi place să mă gândesc că sunt scriitor mercenar, cu toate avantajele pe care acest lucru le implică.

Am absolvit Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică în 2010, dar şi câteva cursuri de scriere creativă care mi-au deschis poarta către medii scriitoriceşti pe care nu le-aş fi intuit acum 10 ani. Deocamdată îmi doresc să discutăm mai pe larg despre scenariile de film în cadrul unui atelier sprijinit cu toată bunăvoinţa şi deschiderea de către echipa incubator107, dar pentru viitor avem şi alte proiecte în sertar.

Cu ce?

Cu entuziasm și creativitate. Restul aducem noi.

Cum?

Înscrierea la atelier se face online. Apasă cu curaj acest link: http://brasov.incubator107.com/atelier/Breasla-Glăsuitorilor, înscrie-te şi vino la atelier! Scrie-ne sincer de ce vrei să vii, zi-ne de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.

Donaţia ta ajută incubator107 să supravieţuiască și încurajează meşterul să-şi urmeze pasiunea. Sugerăm o donație de 10 lei pentru întreg atelierul.