Cum să mă apăr de stres – Atelier de autocunoaștere prin Analiză Tranzacțională

Cum să mă apăr de stres – Atelier de autocunoaștere prin Analiză Tranzacțională
Miercuri, 11 noiembrie 2015, ora 18h00

În timp ce un pic de stres este pozitiv și chiar necesar pentru a ne ajuta să dăm tot ce-i mai bun, prea mult stres prelungit poate provoca uzura fiziologică și neurologică. Stresul este reacția noastra la o situație periculoasă sau frustrantă din care simțim că nu putem scăpa sau reacția noastră la o situație în care nu putem răspunde la stimuli externi.

Cauzele stresului sunt:
• Pierderea
• Incertitudinea
• Excluderea
• Relațiile negative
• Singurătatea cronică ca urmare a izolării sociale

Stresul inevitabil sau incontrolabil poate fi foarte distructiv.

Oamenii în societatea modernă sunt foarte conștienți de simptomele fiziologice ale stresului precum durerile de cap, dureri de spate, creșterea sau pierderea în greutate, dureri de inimă.

Alte consecințe ale stresului:

Stresul este cel mai puternic inhibitor al plasticității creierului (abilitatea creierului de a crea căi noi bazate pe experiențe noi ) și al neurogenezei (crearea de noi celule ale creierului). Fără aceste funcții noi nu putem învăța.

Stresul prelungit poate să ducă la depresie care scade funcționarea cognitivă. Stresul contribuie la boli printr-o conexiune minte – corp, de multe ori numite ca find boli psihosomatice.

Vom discuta despre:

• Ce este stresul
• Eustres vs. distres
• Driverele ca mediatori ai răspunsului nostru la stres
• Evenimentele care sunt percepute ca fiind agenți stresori centrali
• Metode de relaxare

Când: 11.11.2015

18:00 – 18:15, sosirea participanților și comandarea ceaiului

18:15 – 20:30, program atelier

Cu cine?
Gabriela Popescu, psiholog, consilier psihologic și psihoterapeut în Analiză Tranzacțională cu atestare de la Colegiul Psihologilor din România, facilitator de constelații familiale, trainer și facilitator de creativitate. În prezent lucrez ca psihoterapeut în Brașov, țin seminarii, workshopuri, grupuri de dezvoltare personală prin Analiză Tranzacțională și Constelații Familiale.

Sunt membră a Asociației Române de Analiză Tranzacțională, membră a European Association of Transactional Analysis, membră a International Transactional Analysis Association, membră a Colegiului Psihologilor din România.

Înscrierea la atelier se face trimițând un email cu datele voastre (nume, prenume, telefon) la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Confirmarea participării este importantă pentru mine. Astfel voi putea să pregatesc materiale și pentru tine.

Termen limita de inscriere: vineri,6 noiembrie

Contribuție financiară: 30 RON (Prețul include materialele necesare atelierului și un ceai la alegere din meniul Ceainăriei Ceai et caetera)

Toți participanții vor primi diplome de participare.

Mărturii de la participantii la ateliere similare poți citi aici.

Unde ?
Ceainaria Ceai et Caetera
Strada Latina, Nr. 15, Brasov

Web: www.gabrielapopescu.ro.

Revista de autocunoaștere și psihoterapie: http://www.povesteameadeviata.ro.

Blog: http://transactionalanalysis.wordpress.com.