Atelier de autocunoaştere: Cum să gestionam anxietatea, timiditatea, fobia socială, atacul de panica și alte frici?

Atelier de autocunoaştere: Cum să gestionam anxietatea, timiditatea, fobia socială, atacul de panica și alte frici?
11 noiembrie, 18h00

Deseori aud exprimata dorinta de „a scapa” de frică: „Vreau să scap de frică!”, „Vreau să nu mai simt frică!” Nu putem scapa de frică. Putem însă învăța să ne împrietenim si să traim cu ea. Frica este un semnal pe care il trimite creierul atunci cand acesta detecteaza un posibil pericol. Creierul are un radar care are ca scop identificarea posibilelor pericole pentru a ne da ocazia de a interveni si a ne proteja. Frica este un semnal de alarma pe care il trimite creierul nostru corpului pentru a lua masuri si a ne proteja. Daca nu ar exista acest radar am fi deseori in pericol real.

Frica ne este o prietena buna daca o intelegem si tinem cont de ea. Insa, daca avem tendinta de a o reprima, de a o ascunde „sub pres”, de a o aduna in interiorul nostru, de a ne „preface” ca nu ne este frica, la un moment dat va rabufni, va iesi la suprafata si ne va coplesi.

Ce vom face:
• Vom urmări un filmuleț despre gestionarea anxietății
• Vom discuta despre frici și forme ale lor de manifestare: tracul, timiditatea, fobia socială, atacul de panică, personalitatea evitantă
• Vom discuta despre cum ne putem împrieteni cu fricile noastre și cum să le gestionăm

Cu Gabriela Popescu, psiholog, consilier psihologic și psihoterapeut în Analiză Tranzacțională cu atestare de la Colegiul Psihologilor din România, facilitator de constelații familiale, trainer și facilitator de creativitate. Lucrez ca psihoterapeut în Brașov, țin seminarii, workshopuri, grupuri de dezvoltare personală prin Analiză Tranzacțională și Constelații Familiale. Sunt membră a Asociației Române de Analiză Tranzacțională, membră a European Association of Transactional Analysis, membră a International Transactional Analysis Association, membră a Colegiului Psihologilor din România.

Înscrierea:
Înscrierea la atelier se face trimițând un email cu datele voastre (nume, prenume, telefon) la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Confirmarea participării este importantă pentru mine. Astfel voi putea să pregatesc materiale șipentru tine.

Termen limita de inscriere: vineri, 4 noiembrie.

Contribuție financiară: 40 RON (Prețul include materialele necesare atelierului și un ceai la alegere din meniul Ceainăriei Ceai et caetera).

Toti participantii vor primi diplome de participare.