Go - Finala Campionatului Național pe Echipe

10-11 Noiembrie

Anul acesta, Federația Română de Go a încercat un nou format de campionat pe echipe. Etapa calificărilor s-a desfașurat pe Internet, pe un server de Go (KGS Go Server). Au participat 14 echipe de la 10 cluburi, primele 6 echipe calificându-se pentru finala la tablă.

Rezultatul înainte de ultima rundă poate fi văzut aici: http://desprego.ro/campionatul-national-de-go-pe-echipe-2012-preliminarii-runda-6

Pentru prima oară s-a impus ca echipele să reprezinte cluburile, fiindcă în trecut echipele se formau liber. Clubul Tengen din Brașov s-a prezentat cu 2 echipe, iar cea mai tare s-a calificat în finala care se va desfășura la Ceainăria Ceai et caetera.

O echipă are patru jucători și o rezervă , care înlocuiește la nevoie un jucător ce nu poate juca în runda respectivă. În cadrul echipei, jucătorii sunt ordonați dupa rangul lor, cel mai puternic fiind masa 1, cel mai slab masa 4. Un meci cu altă echipă înseamnă că masa 1 va juca contra masa 1, masa 2 contra masa 2, etc. Rezultatul poate fi victorie (4-0 sau 3-1), egal (2-2) sau înfrângere.

Clasamentul final va fi după victoriile obținute ca echipă, astfel încât, campion va fi desemnat un club și nu un jucător.

Anunțul turneului poate fi vazut aici: http://desprego.ro/finala-campionatului-national-de-go-pe-echipe-2012