Concursul national de Carcassonne 2011 - etapa locala Brasov

19 Iunie | 12:00

Cum a fost la etapa locala de la Brasov

19 iunie 2011

Anul acesta a avut loc pentru prima data o etapa locala de Carcassonne la Brasov. Organizatorii prezenti la competitie au fost doi voluntari Mirakolix si managerii ceainariei Ceai et caetera.

Premiile puse in joc au sosit de la Cluj-Napoca, din partea LINEART (www.cutia.ro): Carcassonne editia jubiliara 10 ani, Carcassonne – editia in limba romana, Carcasonne – jocul de carti si 5 mouse pad-uri cu imagini din Carcassonne.

Cei 18 participanti (16 brasoveni & 2 bucuresteni / 5 fete & 13 baieti) s-au reunit inainte de ora pranzului in Ceainaria Ceai et caetera (www.ceaietc.ro). Prin tragere la sorti, s-au stabilit locurile la cele 9 mese de joc. Pe parcursul celor trei runde, fiecare a avut ocazia sa joace cu adversari diferiti.

Atmosfera din timpul jocului a fost placuta si linistita, fiecare fiind motivat sa obtina un loc cat mai bun in clasamentul final.

Cei 5 care vor reprezenta Brasovul la etapa nationala din toamna de la Cluj-Napoca sunt: Iulian Mitut, Alexandru Marcu, Andrei Vatavu, Marius Badea si Nadia Comanici.

Rezultate: clasament final 19 iunie 2011.

Felicitari tuturor participantilor si multa bafta mai departe!

 

 

Campionatul Naţional de Carcassonne presupune: mai multe etape locale organizate în parteneriat cu diferite organizaţii, instituţiii sau persoane fizice şi finala naţională de la Cluj-Napoca. Câştigătorul finalei se califică pentru Campionatul Mondial de Carcassonne (23.10.2011 - Târgul Internaţional de Jocuri - Essen, Germania). Detalii despre modul de desfăşurare şi organizare al concursurilor găsiţi în REGULAMENTUL CAMPIONATULUI NAŢIONAL DE CARCASSONNE (descarcă-l aici)

DETALII pentru ETAPA locală BRAŞOV

 • Va avea loc în data de 19 iunie 2011 de la ora 12.00 în Ceainăria Ceai et caetera (Str. Castelului, nr. 37).
 • Participanţii se pot înscrie la adresa de e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Pentru înscriere, se solicită următoarele informaţii: nume, prenume, număr de telefon şi adresa de e-mail.
 • Înscrierea se poate face până la data de 18 iunie 2011.
 • Taxa de înscriere este de 10 RON; se va achita în ziua competiţiei.

Modul de desfăşurare:

 • Fiecare concurent va juca trei partide cu adversari diferiţi. La fiecare masă vor fi 2 concurenţi; ordinea la mese se va schimba la fiecare rundă.
 • Punctajul acumulat după cele trei runde va stabili căştigătorul.
 • Criteriile de departajare sunt:

1. locurile obţinute în fiecare rundă.

2. punctajul de concurs obţinut pentru locurile de la fiecare rundă (pentru o partidă cu 2 jucători: locul 1- 5 pcte, locul 2 - 3 pcte).

3. suma procentajului propriilor puncte de câștig obţinute la cele trei runde.

4. suma punctelor obţinute în joc în urma fiecărei runde.

 • În cazul unei egalităţi de punctaj, va avea loc o rundă finală pentru disputarea locurilor 1 - 2 şi/sau 3 - 4.

Regulile pentru jocul Carcassonne - explicaţii:

Toate rundele vor fi jucate numai cu jocul de bază (fără extensii), dar cu următoarele specificaţii:

 • Fiecare cetate formată din două plăcuţe valorează 4 puncte (nu două).

 • Valoarea ţăranilor/fermierilor este calculată după cum urmează:
  Pe fiecare câmpie se calculează numărul de ţărani; jucătorul care deţine cei mai mulţi va primi câte 3 puncte pentru fiecare cetate terminată de pe câmpul repectiv.

 

IMPORTANT! Un jucător poate acumula puncte pe aceeaşi cetate de mai multe ori dacă este majoritar pe diferitele câmpii pe care se situează cetatea!