Sub Lupă - expoziţie de fotografie - Nadia Comănici

14 Mai | 19:00

Expoziţia “Sub Lupă” surprinde un gen de fotografie care îmi este foarte drag – fotografia macro. De la chiciură şi fulgi de zapadă, până la rouă, flori sau insecte, fotografia macro este, indiferent de anotimp, o poartă către o multitudine de lumi minuscule.

Vernisajul are loc luni, 14 mai 2012, la ora 19h00 in ceainarie.

De multe ori subiectul se află chiar în faţa noastră, nu trebuie să călătorim departe şi nici să căutăm prea mult: firicele de iarbă din parc, flori în pomi şi, de ce nu, chiar fulgii de zapadă de pe geamurile maşinilor. Fotografia macro este scuza perfectă pentru a evada din universul citadin, zgomotos şi agitat, într-o lume pe cât de mică, pe atât de interesantă – o lume pe lângă care de multe ori trecem şi nici nu constientizăm că există. Pentru mine, fotografia macro este mai mult decât o ocazie de a contempla natura şi viaţa în cotloanele ei cele mai mici şi ascunse, este ca un leac sufletesc – ştiu că prin ea pot să uit de toate grijile şi să mă cufund într-o lume absolut uimitoare.

Mie îmi place să mă apropii cât mai mult de subiect – îmi pare că legătura care se creează e mai strânsă şi mă face să văd şi să înţeleg mai bine se se petrece – chiar dacă asta înseamnă că mă mai muşcă un păianjen, îmi mai murdăresc pantalonii sau îmi julesc coatele – arta cere sacrificii. Şi, nu în ultimul rând, fotografia macro m-a ajutat să îmi cultiv calmul şi răbdarea – două arme indispensabile oricărui fotograf.

Nu pot pretinde că stăpânesc cu desăvârşire acest domeniu, în mod cert este loc de perfecţionare. Sper însă ca prin această expoziţie să conving oamenii că există lucruri minunate peste tot în jurul nostru – trebuie doar să deschidem larg ochii şi să vrem să le vedem… E suficient să schimbăm perspectiva şi să urmărim printr-o lupă ce se întâmplă la nivelul firului de iarbă.