“In oglinda”, expozitie de pictura semnata Emma Ersek

8 Martie | 18:00

Expozitia reuneste portrete realizate in ulei pe panza. Personajele sunt surprinse in ipostaze cotidiene, lipsite de teatral: fata punandu-si cercel, pe ganduri, citind… Compozitia este simpla, imbinand picturalul cu decorativul. In multe lucrari, personajul este redat din profil, mare parte din suprafata panzei fiind rezervata detaliului decorativ: voaluri, par ornamentat cu elemente din domeniul vegetal. Atmosfera de ansamblu este una de liniste, meditativa.

Vernisajul va avea loc joi, 08 martie 2012, de la ora 18h00, in prezenta doamnei grafician si critic de arta Veronica Bodea Tatulea.

De la 18h30, poetul Adrian Munteanu ne-a pregatit un moment special: 'Spune-mi,iubito,unde-ti e popasul?' Recital de poezie in ceainarie dedicat femeilor - autor si interpret poetul Adrian Munteanu.

'Iubesc femeia, sunt un bărbat normal. Ce iese din această normalitate ma dezgustă. Femeia nu este doar un apendice, ceva iesit din coasta lui Adam. Ea a furat ceva din circuitul general al bărbatului initial, ceva venind dinspre sensibilitate, fior, delicatete, inefabil, frumos in general. Daca tot ce tine de calitatea trairii este de partea femeii, cum ar putea poetul sa se detaseze de trupul si de gratia cu care femeia binecuvântează covorul de clipe pe care calcă? Le urez femeilor să fie femei, sa-şi cultive cu demnitate inefabilul şi frumusetea interioară. Avem nevoie de echilibrul lor, de frumosul si gratia pe care o reprezintă. Eu văd mereu femeia la modul ideal, o ridic pe piedestalul magic pe care merită să stea si i-as spune mereu asa : „Lasa-ti coroana-n iarba străvezie/Bea din potirul brumelor nectar/Si din căus de patimi apa vie,/Arde-ti vesmantul pe navalnic jar/Sa te zidesc curata-n temelie/Aceeasi Ana, pe un nou altar” Asa le voi spune - si inca multe altele - în microrecitalul de ziua lor, apropiindu-ne, cu această ocazie, de tema primordială a poeziei universale: dragostea.'