Redescoperind România - expoziţie de fotografie, artist Nadia Comanici

20 Noiembrie - 20 Decembrie

Expoziţia înglobează două dintre pasiunile mele: călătoritul şi fotografiatul. Probabil această combinaţie a devenit parte din viaţa mea acum 10 ani, când am început să colind munţii, având mereu în buzunar şi un aparat foto. De aproximativ un an am trecut la un alt nivel în ceea ce priveşte fotografia - am investit într-o cameră foto DSLR şi niste cursuri de fotografie.

De ce "Redescoperind România"?

Pentru că dintre toate cele peste 20 de ţări pe care le-am vizitat, România este cea în care, de fiecare dată când mă întorc într-un loc, descopăr o experienţă nouă. Ştiu, uneori România este ţara în care nu găseşti indicatoare către destinaţiile dorite, ci trebuie să te opreşti şi să le ceri oamenilor indicaţii. Dar pentru mine chiar acest lucru face călătoria mai interesantă: nu ai totul pe tavă, trebuie să îţi doreşti să găseşti "drumul către El Dorado", să cunoşti şi să interactionezi cu oamenii locului şi să apreciezi drumul parcurs în egală măsură cu însăşi destinaţia.

Am încercat să surprind în câteva poze România, asa cum cred eu că merită descoperită şi redescoperită: de la înălţimile munţilor şi ale dealurilor, până la varietatea Deltei Dunării, de la orase, la cetăţile fortificate şi până la sate. Nu am vrut să mă opresc doar la peisaje, de aceea nu am uitat oamenii - cei care dau viaţă şi culoare călătoriei - iar dintre toţi românii pe care am reuşit să îi întâlnesc, maramureşenii sunt în mod cert cei care te impresionează prin hărnicia şi optimismul de care dau dovadă, prin sinceritatea şi ospitalitatea cu care te primesc în curţile lor, prin pofta de viaţă molipsitoare şi, nu în ultimul rând, prin profunzimea credinţei lor.

Expoziţia le-o dedic tuturor celor care vor să vadă şi să descopere România în deplinătatea bogaţiei sale naturale şi spirituale, frumuseţii sale care trece dincolo de vizibil.