Expozitie de pictura in ceainarie, artist Judith Gocsman

5 - 31 Iulie

…aceste cuvinte exprima esenta picturilor mele... Parcul insorit, Apus sau rasarit, Libertate, Romantism, Plimbarea, Lac cu nuferi, Floare, Vara… Predomina de asemenea natura vazuta prin prisma ochiului feminin, unde am surprins elemente care simbolizeaza emotii: bucurie, visare, nostalgie sau stari...libertate, joc.

Lumina este esentiala, pe ea am surprins-o in fiecare imagine pe panza redand astfel un dor al sufletului, optimism, speranta fericirii…culorile pastelate filtrate in aceasta lumina blanda si gingasa sunt si ele niste mici farame din sufletul femeii...mereu colorat, mereu luminos, mereu dornic de iubire , de fericire… Soarele…vara...lacul, nuferii…toate acestea sunt motivele mele romantice… aceste tablouri vin sa dezvaluie o particica din misterul feminin, delicat si plin de candoare...dar si plin de simplitate...

Borcanase...
...un borcanas banal se poate transforma intr-o vaza sau intr-un suport de lumanari…lumina va fi filtrata printre desenele care urmaresc sa dea culoare, viata, si frumusete sticlei… Ochiul poposeste mai mult timp...pentru ca distinge ascunse printre ramuri micute si dese pasari... Te astepti ca ele sa inceapa sa cante din clipa-n clipa. Linia si culoarea se completeaza, se joaca, iar utilul devine placut...si estetic.