De la Alburnus Maior la Roșia Montană - Expoziție de fotografie

De la Alburnus Maior la Roșia Montană - Expoziție de fotografie
1 - 31 Octombrie

Roșia Montană este cea mai veche localitate minieră din România, cunoscută pe vremea romanilor sub denumirea „Alburnus Maior”.

Expoziția „De la Alburnus Maior la Roșia Montană” a pornit din dorința unor fotografi amatori de a vedea zona Roșia Montană și de a încerca să găsească răspunsuri la propriile întrebări legate de exploatarea minieră din această regiune.

Cei patru fotografi care au încercat să descopere cât mai mult din frumusețea și valoarea acestei zone suntem noi: Claudia Iosipescu, Nadia Comanici, Bogdan Tudorache și Cristian Dinu.

Inițial am crezut că ne ajung două zile pentru a vedea Roșia Montană și iazul de decantare de la Geamăna, dar ne-am prelungit șederea cu încă două zile, pentru că, spre surpinderea noastră, am descoperit locuri foarte interesante din punct de vedere fotografic, despre care nu știam până să ajungem acolo.

Fotografiile surprind locurile prin care am trecut în călătoria noastră: Muzeul Aurului de la Brad, muntele Vulcan, comuna Roșia Montană, Tăul Brazi, Galeriile Romane, Cariera Cetate, Tăul Corna, Tăul Mare, Cariera Roșia Poieni, iazul de decantare din Valea Șesii și satul Geamăna din care doar turla bisericii și câteva case mai rămân dovezi ale existenței unei comunități umane, la 100 de metri sub nivelul sterilului care se deversează din mina de cupru de la Roșia Poieni.

Vă invităm la vernisajul expoziției, care va avea loc miercuri, 1 octombrie, de la ora 19, pentru a vă împărtăși poveștile din spatele fotografiilor. Expoziția poate fi văzută la Ceainăria “Ceai et caetera” din Brașov, până pe 31 octombrie 2014.