La drum- Expoziţie de fotografie. Fotograf Nadia Comănici

La drum- Expoziţie de fotografie. Fotograf Nadia Comănici
1-30 decembrie

Nadia Comănici revine în ceainărie cu o nouă expoziţie de fotografie:

“Povestea expoziției începe cu un apel telefonic pe care l-am primit de la Dana, una din prietenele mele cele mai bune, care locuia de 5 ani în Elveția și anul acesta a trebuit să se întoarcă înapoi în țară.

- Dana: “Nadia, mi-a venit o idee năștrușnică”

- Nadia: “Da, orice ar fi, răspunsul este da.”

- Dana: “Stai să-ți spun mai întâi despre ce e vorba”

- Nadia: “Ok, fie, spune.”

- Dana: “Știi că aveam o dilemă cum ma întorc în țară cu toate bagajele. Ei bine, cineva din comunitatea de aici vrea să își vândă mașina și mă gândesc să o cumpăr. Oricum voiam să mă apuc de școala de șoferi când mă întorceam în țară. Dar cum eu încă n-am carnet de șofer, oare aș găsi pe cineva să vină până aici și să o conducă până în România?

- Nadia: “După cum ziceam, răspunsul e da.”

Și așa mi-am luat bilet de avion doar dus până în Geneva. Am vizitat împreună cu Dana și prietenii ei orașul și împrejurimile sale: fabrica de ciocolată Cailler din Broc, castelul din Gruyeres, lacul Geneva și satul medieval Yvoire, din Franța.

Apoi, am pornit într-o excursie de 5 zile pe drumul de întoarcere: am trecut podul peste apa din Lucerna, am admirat peisajul superb din Lucarno, urmând să înserăm la malul lacului Como, după o plimbare prin ploaie în Bellagio. Apoi, a doua zi i-am căutat pe Romeo și pe Julieta la Verona și după amiaza ne-am pierdut pe străzile înguste ale Veneției. A treia zi ne-am îndrăgostit de Slovenia: am mers cu trenuletul în imensa peșteră Postojna și seara am avut ocazia să vedem un laborator de cercetare a proteus-ilor în Kranj. Următoarea zi, la sugestia gazdelor noastre slovene, am urcat la castelul și lacul din Bled urmând să înserăm la lacul Balaton. Ultima zi a fost mai scurtă, doar cu o plimbare pe lacul Balaton și drumul până în Arad.”