Proiectie film si discutie despre cartea concept Pills

28 Februarie | 19:00 - 21:00

Momo (1986) comedie, mister, 101’

Regia: Johannes Schaaf

Cu: Radost Bokel, Mario Adorf, John Huston

„Momo” este un film fantastic din 1986 regizat de Johannes Schaaf şi bazat pe romanul de Michael Ende cu acelasi titlu. Este vorba despre conceptul timpului şi modul în care acesta este folosit de oameni în societăţile moderne. Sinopsis: În ruinele unui amfiteatru, în afara unui oraş italian nenumit locuieste Momo, o fetiţă de origine misterioasa. Ea este cunoscuta în imprejurimi prin capacitatea sa extraordinara de a asculta - chiar asculta. Prin prezenta ei simpla in preajma oamenilor şi ascultand, ea ii poate ajuta să găseasca răspunsuri la problemele lor, sa-i impace, şi sa-i faca sa gaseasca la jocuri amuzante. Aceasta atmosfera placuta este rasturnata de sosirea Men in Grey.

„Pills” este o carte realizata in intregime manual si este prima carte-concept din Romania. “Colorată și jucăușă, Pills poate să pară, la prima vedere, o carte pentru copii. Dar nu este așa; Pills este pentru copilul înțelept din fiecare”, spune, cu simplitate, Laila, autoarea cărții. “Pills, este alcătuită din șase pilule metafizice (șase ilustrații și șase aforisme) și întruchipează, pe scurt, toată înțelegerea la care am ajuns în ultimii ani. Depinde însă de fiecare ce înțelegere dă unei pagini; libertatea fiecăruia este totală, iar mesajul din spatele fiecarei pilule duce undeva dincolo de imagini sau cuvinte, undeva dincolo de sfera mentală. De aceea o numesc transcendentală.” - http://webcultura.ro/pills/

Intrare: 8 lei (in pretul biletului este inclus si cateun exemplar „Pills”)

Este necesara o rezervare efectuata pe e-mail (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ) sau telefonic (0732.161.729)

Participa: Laila – autoarea „Pills”, Mara Oprisiu - coordonator CineClub