„Volunteering For ALL”, teatru social in ceainarie

16 Iulie | 19:30

COMUNICAT DE PRESA

În perioada 16-30 iulie 2010, Fundatia CHANCE FOR LIFE desfasoara pentru al treilea an consecutiv în parteneriat cu organizatia Commundo din Olanda si Biblioteca Judeteana „George Baritiu” din Brasov proiectul de teatru social „Volunteering For ALL”.

În aceasta perioada au sosit în Romania 10 voluntari olandezi, dintre care 5 cu dizabilitati motorii, care împreuna cu voluntarii romani vor prezenta in saptamana 25-30 iulie o serie de piese de teatru social. Anul acesta s-au alaturat voluntarilor romani si 3 tineri din Algeria si Nigeria care aduc un plus de interculturalitate proiectului nostru. Piesele de teatru se adreseaza publicului larg din Brasov, dar si unor grupuri speciale de persoane, tineri beneficiari ai serviciilor comunitare si in risc de excluziune sociala.

În cadrul proiectului "Volunteering For ALL", finantat prin programul Youth in Action, European Voluntary Service al Comisiei Europene, voluntarii vor participa la traininguri pe tema teatrului social si vor dezbate problema cetateniei europene, a identitatii culturale, a stereotipurilor, grupurilor discriminate si a prejudecatilor din societatile olandeze si romanesti. Ei vor aborda prin piesele de teatru social situatii de discriminare reprezentative pentru realitatea romaneasca.

Scopul acestor spectacole de teatru social este sensibilizarea spectatorilor fata de situatiile de discriminare si consecintele acestora. Oamenii vor fi încurajati sa joace mai întai pe scena, iar apoi si în viata reala un rol din ce în ce mai activ în societatea civila, pentru a o transforma într-un loc caracterizat de toleranta si buna întelegere între oameni, indiferent de clasa sociala, situatia financiara, etnie.

Teatrul social este o metoda de educatie non-formala prin intermediul careia publicul spectator poate interveni ca actor în desfasurarea spectacolului, cu scopul de a propune solutii cat mai realiste la problemele sociale de discriminare sau opresiune înfatisate pe scena.

Pentru orice informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Fundatia Chance for Life (www.chanceforlife.ro) este o organizatie neguvernamentala înfiintata în anul 2000, a carei misiune este sa dezvolte comunitatile din Romania, sustinand educational, emotional si social copiii si tinerii. Chance for Life îsi propune sa formeze spiritului civic al copiilor si sa dezvolte dorinta si capacitatea acestora de a se implica în viata comunitatilor în care traiesc.

Fundatia Stichting Commundo este o organizatie non-profit olandeza care organizeaza programe în care participantii desfasoara munca de voluntariat în tari emergente din toata lumea. Organizatia olandeza le ofera oamenilor oportunitatea unica de a participa la un proiect comunitar de valoare precum si de a calatori în locuri aventuroase si de se dezvolta personal, de a se implica activ în comunitati si culturi diferite si de a acumula o mai buna întelegere a altor lumi.

„Volunteering for ALL” este un proiect finantat de Comisia Europeana prin programul Youth in Action, European Voluntary Service. Aceasta comunicare reflecta doar punctul de vedere al autorilor, iar Comisia Europeana nu poate fi facuta responsabila pentru informatia continuta.

Parteneri locali: Biblioteca „George Baritiu” Brasov.