Iglu Pop

iglu_pop_d Categorie joc pentru copii
Număr de jucători 2 - 6
Vârstă 6+
Durată 20 minute

 

Un joc pentru copii si nu numai, in care jucatorii scutura igluuri de plastic, incercand sa ghiceasca cate bile (intre 2 si 13) contine fiecare.

In jurul igluurilor se aseaza 9 carti de joc, cu fata in sus, cu numere diferite (sau cu un sir de numere). Jucatorii incep sa scuture igluurile si incearca sa gaseasca igluul in care numarul bilelor coincide cu numarul de pe cartile de joc. in caz de reusita, jucatorul marcheaza igluul cu un jeton colorat si il asaza pe cartea cu acelasi numar. Daca jucatorul ghiceste numarul, primeste cartea respectiva ca recompensa (valoreaza puncte). Daca jucatorul greseste, pierde jetonul folosit pentru a marca igluul. Jocul se termina cand un jucator nu mai are niciun jeton sau cand toate cartile de joc au fost luate..

Cu toate ca Iglu Pop pare un joc banal, ai nevoie de o mana sigura si o ureche extrem de bine antrenata ca sa reusesti sa ghicesti cate bile se afla in iglu. Deoarece fiecare iglu suna diferit cand este scuturat, jucatorii abili au posibilitatea de a determina continutul repede si cu precizie. Exista si un sistem de risc/recompensa: cartile de joc cu mai multe numere sunt mai usor de ghicit, dar valoreaza mai putine puncte, in timp ce cartile cu un singur numar sunt mai dificile de ghicit, dar valoreaza mai multe puncte.