Logo
Print this page

Ubongo

ubongo_d Categorie abstract, de familie
Număr de jucători 2 - 4
Vârstă 8+
Durată 30 minute

 

Rapid! Captivant! Simplu! Un joc fascinant de Grzegorz Rejchtman.

Rapid, deoarece toţi jucătorii joacă deodată. Captivant, pentru că nu te poţi opri. Simplu, deoarece regulile jocului Ubongo se pot explica în doar câteva propoziţii. Tabla acestui joc constă din şase rânduri. Pe fiecare rând, se aşază câte 12 pietre de culori diferite. Fiecare jucător îşi aşază pionul în faţa unuia dintre aceste rânduri. Fiecare jucător primeşte o carte cu imaginea unei forme geometrice alcătuite din mai multe pătrăţele. Pe lângă aceasta, fiecare primeşte 12 cartonaşe alcătuite din 2, 3, 4 sau 5 pătrăţele aranjate în diferite moduri. Jucătorii trebuie să recreeze forma de pe propria carte folosind trei sau patru cartonaşe. Fiecare jucător trebuie să găsească o soluţie la propriul său puzzle într-un timp foarte scurt. De acest rezultat va depinde jocul de pe tabla principală.

Jucătorul care a găsit o soluţie în cel mai scurt timp îşi poate muta pionul cu cel mult trei rânduri, următorul jucător are posibilitatea de a se deplasa cu două rânduri, iar cel care a terminat al treilea, îşi poate muta pionul cu un rând mai jos sau mai sus. Jucătorii pot lua câte două pietre din rândul la capătul căruia se află pionul lor. Astfel, cu cât mai multe rânduri te poţi îndepărta de poziţia ta iniţială, cu atât mai multă libertate ai în alegerea culorii pietrelor.

După ce pietrele au fost adunate, fiecare jucător primeşte o altă carte şi începe o rundă nouă. În total, jocul este alcătuit din nouă runde. La sfârşitul jocului, câştigă jucătorul care a adunat cele mai multe pietre de aceeaşi culoare.

Copyright © Ceai et caetera 2014. Toate drepturile rezervate | Creat de King Design.